Известие

Collapse
No announcement yet.

много висок разход алфа 156 2,0тс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• много висок разход алфа 156 2,0тс

Колеги някои ако може да помогне да ме насочи къде да търся проблема.Значи колата от около месец почна да харчи много около 20-25л на 100км градско.Закарах я на диагностика и се оказа,че дебитомера и ламда работят перфектно,те и без това са сменяни скоро,по мотора всичко е ново защото беше свалян за ремонт единствено не съм сменял свещи.Възмовно ли е този разход да идва от стари свещи,другото което е,че колата я карам на къси разстояния,но преди не ми даваша такъв разход
    sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
    Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

А свещите какви са и на какви километри?

Comment

свещите ми казаха че са оригиналнит, аз никога не съм сменял свещи от както съм купил колата вече 5г,за марка не мога да ти кажа

Comment

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
        харчи много около 20-25л на 100км градско
        Бензин или газ..

Comment

бензин,бензин

Comment

свещите ми казаха че са оригиналнит, аз никога не съм сменял свещи от както съм купил колата вече 5г,за марка не мога да ти кажа
            Е вземи ги смени дееее... то верно, че не са най-евтиния и достъпен консуматив при Алфите, особено при ТС, ама и те се сменят, все пак...
            То аз имам намерение скоро да ги сменя, дето колата върви перфектно, харчи добре, а ти още се чудиш...
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

няма ядове свещите ще ги сменя сега,но дали е в тях проблема,не,че се стискам за 200лв аз толкова набих в тоя кораб,че за 200лв няма да се циганя

Comment

При такъв гигантски разход, аз бих се усъмнил да е само от свещите, ако трябва да съм честен... но е факт, че едни лошо палещи стари свещи не изгарят ефективно горивото, оттам се вдига разхода...
                Две черни перли...

Comment

Колеги някои ако може да помогне да ме насочи къде да търся проблема.Значи колата от около месец почна да харчи много около 20-25л на 100км градско.Закарах я на диагностика и се оказа,че дебитомера и ламда работят перфектно,те и без това са сменяни скоро,по мотора всичко е ново защото беше свалян за ремонт единствено не съм сменял свещи.Възмовно ли е този разход да идва от стари свещи,другото което е,че колата я карам на къси разстояния,но преди не ми даваша такъв разход
                  100% ли е сигурно,че ламдата ти работи.щото при мен сондата си работи,дебитомера се ебава но разхода ми е като по книга.
                  На фиата сондата бавно зацепва,извън града гори 5л но градско 22л.
                  brava 1.4 sx
                  alfa 156 1.8

Comment

няма ядове свещите ще ги сменя сега,но дали е в тях проблема,не,че се стискам за 200лв аз толкова набих в тоя кораб,че за 200лв няма да се циганя
                    Не знам дали ще дадеш сега 200 лв за свещи, но после още 600 за бобини вече си е разход! Вземи ги смени ...

Comment

За да съм сигурен ходих не на една а на 3 различни диагностики и на трите ми казаха,че ламбда и дебитомер са изрядни.Две диагностики правих в клубни срвизи,една в бош и на всякъде казаха ламбда Ок,дебитомер Ок.Значи остават само свещи,сменям ги и ще споделя дали има промяна

Comment

А как го засичаш този разход, щото и бензинджийте са едни мошенници, оттук малко оттам малко и ето ти 20/100 разход. Не че искам да обиждам някой, но съм виждал 5л туба да събира 6л бензин. Провери също дали няма някъде миризма на бензин, да просълзява отнякъде примерно, също и термостата на какво дережде е (да не би да отваря рано)...
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Колега карах докато колата изгасна за бензин и после с тубичката на бензиностанцията 3 туби по 7л;21лбенз и карах до изгасване пак,така го засичам.

Comment

Някой да ти е споменавал, че това е лееееко вредно за бензиновата помпа? Да си чувал, че такова засичане по-скоро се прави пълно-караш-пълно?
                            Две черни перли...

Comment

Това е правено само веднъж,случаят които споменах

Comment

Working...
                              X